Summa sidvisningar

söndag 19 januari 2020

Stroke 2008
Totalt 22 operationer.

Jag har ingen aning om hur många agraffer och stygn jag tagit bort genom åren. Det enda jag vet är att ingen operation har varit utan någon hoplappning.

Den jobbigaste operationen och den som gjorde att det till slut läkte var en sk "lambåplastik" då jobbade två kirurger paralellt  en bit av min ryggmuskel "klipptes" av och kopplades in i skallen. Muskeln skulle ersätta skallbenet som var borta. 
Då fick jag ligga i flera dagar uppkopplad mot en manick som registrerade nerverna att dom inte "dog" utan kopplade ihop sig med nya nerver
Det var jobbigt, när dom efter operationen skulle väcka nig ur narkosen fick jag ett blodtrycksfall och det blev ett akutlarm. Helt groggy ser jag hela rummet fullt med läkare och sjuksköterskor. Jag hör hur någon ropar att kolla vem som är närmast anhörig för att ringa. Då tippar dom sängen uppochner? Sen vänder det. 
2 gånger får jag sedan åka in akut för att tömma ryggen på vätska! 





Den här operationen blev lyckad. Så nu har jag inga konsgjorda materiel i huvudet (shunten rök i en annan operation) Men det primära är att jag till slut slutade röka, då orkade kroppen läka!

Men min bästa operation var på ortopeden på Danderyd. Jag har hela tiden haft on av spastiska tår 
Trot botox var 3:e månad så har det gjort ont. Efter mitt första år med stroken då jag gick både ute och inne med skor och 
Så lyckas jag vänja foten att gå i 
Inomhus utan skena. Så gick jag året runt inomhus i fårskinnstofflor, helt uteslutet att gå i bara strumporna  det gjorde ont i fotsulorna.

 Min botox läkare skickade till slut en remiss till ortopeden på Danderyd och dom ansåg att det kunde vara värt ett försök att operera foten
I 5 veckor fick jag gå med gipssko och duscha med plastpåse över foten.

Men oj vad den operationen var värd allt👍
Idag går jag i bara strumporna inne och helt utan stöd för foten ute. Jag måste visserligen töjja foten varje dag föratt töjja ut vaden men vad gör det.

Idag 
är livet toppen, tänk vad 22 operationer kan göra för underverk 😊

Inför varje operation har päronen och Kidsen utan min vetskap gjort upp om vem som ska komma på kvällen och hibbiskrubba mig och bädda rent. Samt vem som ska komma på morgonen (oftast var jag först in på operation kl 8) så upp kl 6,  hibbiskrubba igen och skjutsa till operation.
Jag hade aldrig orkat med den här resan utan min familj❤