Wallenbergare 4 port
Biffarna
400 gram
|
|
4 st
|
|
2 dl
|
|
1 tsk
|
|
1 krm
|
|
|
Såsen
1 dl
|
|
0,75 msk
|
|
2 dl
|
|
|
GÖR SÅ HÄR
1.
1. Alla ingredienser till biffarna ska vara
kylskåpskalla.
2.
2. Blanda färsen med äggulorna. Blanda därefter i
grädden lite i taget. Arbeta inte smeten för mycket det gör att fettet kryper
ut. Tillsätt salt, peppar och Epice Riche och blanda väl. Smeten blir lös.
3.
3. Bryn lite smör i en stekpanna och klicka ut
smeten i pannan med hjälp av en slev och stek biffarna på medelvärme 3-4
minuter på var sida. Håll de färdigstekta biffarna varma t.ex i ugnen på 100
grader.
4.
4. Deglacera (koka ur) stekpannan med vattnet och
var noga med att vispa upp bottensatsen.
5.
5. Sila över vattnet i en kastrull och tillsätt
kalvfonden. Häll i grädden och låt koka ihop något. Smaka av med salt och
peppar.
Servera med potatismos, rårörda lingon och gröna ärtor,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar