Summa sidvisningar

lördag 26 april 2014

Gudomligt

Gott! Rekommenderas varmt!
Wallenbergare 4 port



Biffarna
400 gram 
4 st 
2 dl 
1 tsk 
1 krm 
Såsen
1 dl 
0,75 msk 
2 dl 
 


GÖR SÅ HÄR

1.                              1. Alla ingredienser till biffarna ska vara kylskåpskalla.
2.                              2. Blanda färsen med äggulorna. Blanda därefter i grädden lite i taget. Arbeta inte smeten för mycket det gör att fettet kryper ut. Tillsätt salt, peppar och Epice Riche och blanda väl. Smeten blir lös.
3.                              3. Bryn lite smör i en stekpanna och klicka ut smeten i pannan med hjälp av en slev och stek biffarna på medelvärme 3-4 minuter på var sida. Håll de färdigstekta biffarna varma t.ex i ugnen på 100 grader.
4.                              4. Deglacera (koka ur) stekpannan med vattnet och var noga med att vispa upp bottensatsen.
5.                              5. Sila över vattnet i en kastrull och tillsätt kalvfonden. Häll i grädden och låt koka ihop något. Smaka av med salt och peppar.

      Servera med potatismos, rårörda lingon och gröna ärtor,